O NAS

Skupaj ustvarjamo večjezično prihodnost.

Maša Lancner

univ. dipl. prof. špan., univ. dipl. japon., inž. fotografije

Sprva se je posvetila študiju – španščine in japonščine, kjer se je poleg jezikov seznanila še s tujimi kulturami. S potovanji in bivanjem v Španiji, Južni Ameriki in na Japonskem je pridobila bogate izkušnje iz njihovih kultur in vsakdana.

Ljubezen do umetnosti jo je vodila na študij fotografije, ki jo je popolnoma prevzela, zato se je odpravila na izmenjavo v E-Artsup v Pariz, nato še na Erazmus prakso za mlade podjetnike v Madrid.

Po vrnitvi iz Madrida, se je odločila, da želi svoje znanje in bogate izkušnje deliti z drugimi ter jih predajati naprej v obliki predavanj, delavnic, tečajev. Ustanovila je zavod katerega namen je razvijati zanimanje za različne kulture in zvrsti umetnosti ter spodbujati dialog med posameznikom in družbo.

Je ustanoviteljica zavoda iManaLAB.

Mojca Ars Stubelj

univ. dipl. ekologinja

Mojca je doktorica okoljskih znanosti, ki ustvarja na različnih področjih. Branje in pisanje, glasba in gibanje so del njenega vsakdana. Otroke obožuje, odkar je postala mama. Tako je začela pisati pravljice za otroke, s katerimi najmlajšim prenaša srčna sporočila. Posebnost njenih knjig je, da so napisane v več jezikih in so primerne za zgodnje učenje jezikov.

Mojca aktivno govori štiri jezike, všeč ji je vizualna umetnost in je dislektik. Svojo karierno pot vidi na področju izobraževanja mladih, preko doživljajske pedagogike in kulturnih projektov. Kot ekologinja ostaja aktivna na področju trajnostnega turizma s poudarkom na varstvu narave.

Mojca je ustanoviteljica blagovne znamke MINI POLIGLOTINI in istoimenskega start-upa.

Festival linGOkultura je plod ljubezni do jezikov dveh poliglotk Mojce in Maše, ki sta združili svoje znanje in talente ter začeli sodelovati na področju zgodnjega učenja jezikov. Skupaj izvajata jezikovne delavnice, poletne jezikovne tabore, različne kulturne projekte.

Festival linGOkultura 2021 organizirajo:

Mini Poliglotini

Zavod iManaLAB

Društvo KUD Krea

E-NOVICE

Bodite obveščeni o novih blogih in novicah glede festivala linGOcultura

Dogodek so finančno podprli Veleposlaništvo Združenih držav Amerike, Veleposlaništvo Kraljevine Španije, GECT GO / EZTS GO in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.